Kontakt os +45 28 19 70 71

Teknik om Uni-damp fugtskabe

Teknik

Pas godt på fjerboldene - de gør hele forskellen!

Fjerbolde er et naturprodukt, der kræver korrekt opbevaring, hvis de skal bevare en optimal flyveevne og holdbarhed. Hvis badmintonbolde ikke har den korrekte fugtighed i sig, mister de deres smidighed, elasticitet – og ikke mindst hurtighed. Fjerene udtørrer, bliver porøse og knækker lettere. Med den  korrekte fugtighed i boldene, sikrer man boldene den korrekte hastighed, og holdbarheden øges markant.

Der skal mere end en smule tilfældig damp til...

Effekten af den høje fugtighed opnås ved en konstant og stabil høj fugtighed i forbindelse med  opbevaring af badmintonbolde. På den måde trænger fugten helt ind i strået, hvilket giver den ønskede smidighed og holdbarhed.

En ”dampning” af boldene over kogende vand inden brug giver meget fugt udenpå selve fjeren, og kan risikere at gøre bolden langsommere og ustabil. Vigtigst er dog her at man ikke får den ønskede bedre holdbarhed, da det tager længere tid for fugten at komme helt ind i strå og fjer.

Den optimale holdbarhed opnås efter 2 til 3 ugers opbevaring i fugtskab.

Spar penge på indkøb af fjerbolde

Indkøb af fjerbolde er en stor post på budgettet i de fleste badmintonklubber. Der er penge at spare ved at opbevare boldene korrekt. Med en dokumenteret forøget holdbarhed på 50 – 80%, betyder det at man kan forvente en reduktion i boldkøbet på 25 - 40%.

Med en skab tilpasset klubbens årlige behov, regner de fleste med en tilbagebetalingstid på maksimalt 1 – 2 år!

Bedre badminton og større spilleglæde

Effekten af korrekt opbevaring af badmintonbolde er imidlertid ikke kun et spørgsmål om økonomi.
Med korrekt fugtighed og vægt, bliver boldens bevægelse og hastighed også optimal. Samtidig betyder den længere holdbarhed at bolde ”slides op” hvilket gør at man kan spille med bolde der bevæger sig noget nært optimalt hele boldens brugstid, og ikke bolde der er mere eller mindre ødelagte inden man kasserer dem.

For den enkelte spiller betyder det bedre spiloplevelse, bedre badminton og ikke mindst større spilleglæde.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System